Dieta ce previne si vindeca bolile de inima

Desi datele medicale arata care ar fi dieta ideala pentru a evita bolile cronice din ziua de asta, sub influenta financiara a companiilor care vand aceste produse, rezultatele din studii nu devin recomandari.
Traim intr-o societate capitalista unde banii dicteaza prin interese comerciale puternice si nu stiinta.
Motivul invocat pentru care aceste date nu fac parte din recomandarile organizatiilor de sanatate este ca populatia nu ar putea mentine recomandarile si ar fi frustrati. Dar aceasta decizie ar trebui sa fie a fiecarei persoane.

Colesterolul si bolile de inima

Colesterolul reprezinta proteine care transporta grasime prin corp. HDL (high density lipo-protein).
Rolul colesterolului este de a vindeca rani interne din corp. Atunci cand apare inflamatia in vasele de sange cauzata de mici rupturi ale vaselor de sange – fiindca nu mai sunt suficient de elastice, colesterolul functioneaza ca un pansament care umple ruptura.
Un nivel de colesterol scazut nu este neaparat benefic, studiile statistice arata ca cei cu boli de inima si colesterol scazut au o rata de mortalitate mult mai mare.

Cauza de baza a bolilor de inima este inflamatia si aceasta poate fi produsa de o infectie sau alte substante inflamatoare: oxidarea interiorului vaselor de sange din cauza unui nivel prea ridicat de zahar in sange, o cantitate mare de trigliceride – cauzate de consum de alcool – atunci cand acestea sunt procesate lasa in urma compusi inflamatori; prajeli, arsuri – produc substante puternic inflamatoare, ce produc oxidare, conservanti, adauosuri aliementare – E-uri.
Stres-ul este un factor secundar, nu produce in sine inflamatie, dar suprima functiile de vindecare si eliminare a inflamatiei prezente. Stres-ul activeaza mecanismul de urgenta – fugi sau lupta – pentru a asigura supravietuirea. Acest impuls in mod natural in natura nu ar trebui sa fie cronic, apare un pericol fugi sau lupti apoi te poti relaxa si vindeca daca ai scapat. Stres-ul creste nivelul de cortisol. Acesta este folosit in creme, pentru ca inhiba mecanismele de reparare – si astfel poate dispare inflamatia – desi aceasta este doar un efect al carei cauze nu este eliminata ci doar masata – lucru care va duce la o inflamatie si mai intensa data viitoarea.
Motivul pentru care corpul foloseste placa formata din colesterol si calciu pentru a repara fisurile din artere este o deficienta de colagen – materiarul din care sunt formate vasele de sange, din lipsa vitaminei C fara de care nu poate produce colagenul necesar.
Colesterolul din care sunt formate placile arteriale este o varianta al colesterolului „rau” LDL numit lipo-proteina (a) sau Lp (a) pe scurt.
Lp(a) se lipeste prin niste receptori de pe suprafata moleculei care se leaga de lizina (lysine).
Pauling si Rath au descoperit in experiemente pe porci de guineea ca Lp(a) creste atunci cand cantitatea de vitamina C scade in sange.
Cu cat cantitatea de vitamina c din sange este mai scazuta cu atat ficatul produce mai mult Lp(a) pentru a compensa lipsa.

Solutia gasita de Pauling si Rath este compunsa din vitamina C si lisina.
Vitamina C pentru a creste productia de colagen si lisina pentru a preveni si dizolva placile arteriale. Atunci cand concentratia de lisina din sange creste neutralizeaza Lp(a) care nu mai continua sa se lipeasca de placa actuala.
Ei recomanda o cantitate de 3-18 g vitamina c [in mai multe doze dea lungun zilei] si 3-6 g lisina. Ambele nu prezinta toxicitate in oameni indiferend de cantitate. Prolina 500mg – 2g.
Ulterior a fost descoperit ca amino-acidul proline este un inhibitator al Lp(a) chiar mai bun ca lisina.
Cantitatea de vitamina C din sange se injumatateste odata la 30 de minute. Conform National Institutes of Health (NIH) 500mg la fiecare 4 ore duc la cea mai mare concentratie de vitamina c in sange. Daca aveti probleme de stomac cu vitamina c simpla puteti folosi vitamina c liposomala.

Lisina Pudra HCl obtinuta din Melasa de sfecla de zahar 200 g – pret 30-40 ron – https://iherb.co/RnzX9XX
Vitamina C – acid ascorbic Pudra – obtinut din plante nedificate genetic 250 g – pret 30-40 ron – https://iherb.co/2kfNusS
* Eu v-as recomanda in loc de vitamina c Pudra de Camu Camu – este mai scumpa dar este vitamina c in forma naturala in sensul ca nu este izolata ci mai contine si alte elemente din diverse proportii zinc,cupru etc – adaugata in mancare, dar nu o puneti in timpul gatitului pentru ca vitamina c se distruge la caldura – o puneti cand mancati in farfurie. Pudra este foarte acra, in genul lamaiei dar amestecata in mancare nu se simte, ci da o usoara tenta acrisoara mancarii.
Prolina pudra – 113 g – pret 30-40 ron – https://iherb.co/THiDkd7

NOTA: Patrunjelul este planta cea mai bogata in aminoacidul lisina si contine si o cantitate mare de vitamina C. Mancati o legatura de patrunjel pe zi, fie direct crud in salata sau adaugat in mancaruri la final. Nu il tratati termic pentru ca acest lucru distruge vitamina C si distruge/denatureaza o parte din amionacizi.

Produsele prezentate mai sus sunt sub forma de pudra fiindca au un pret mai mic, nu contit alti aditivi, conservanti, capsule gelatinoase etc si pot fi dozate dupa dorinta usor fara a inghitii un numar foarte mare de capsule.

Ca si alternative puteti gasii in SUA un produs ce le combina pe toate intr-o singura pudra https://www.paulingtherapystore.com/heart-technology-retail-heart-tech-p29.php la care se adauga cateva vitamine in plus b2,b6,b9,a,e dar la un pret de 3 ori mai mare.

Ortho C +  – este o varianta asemanatoare mai ieftina disponibila pe iherb dar la care se epuizeaza stocul aproape imediat ce apare.

Suplimentele sunt necesare atunci cand deja aveti probleme de sanatate, pana la tratatarea problemelor, dar in rest o dieta baza pe fructe si legume va poate asigura necesarul.


Statinele sunt o solutie de compromis. Daca continui sa ai o alimentatie care favorizeaza inflamatia si deficitul de nutrienti, va favoriza aparitia leziunilor repetate si dese in vasele de sange si de „carpirea” acestora cu colesterol.
In loc de o solutie de urgenta, statinele devin ceva folosit zilnic.
Acest lucru duce in timp, in functie de cat de mult si des mancam alimente care sustin inflamatia si sunt deficitare in nutrienti, la blocarea arterelor si vaselor de sange.
In momentul cand aceste depuneri cresc in dimensiune si la un efort ridicat se desprind duc la atacul de inima, in care o artera se blocheaza.

De ce animalele nu fac atacuri de inima, dar oamenii da ? Pentru ca animalele (cu cateva mici exceptii) pot sintetiza vitamina c in ficat, si o fac in cantitati foarte mari, in special atunci cand sunt ranite sau sub stres.

Colesterolul ridicat nu este cauza reala a bolilor de inima. Ursii, de exemplu, au un nivel mediu de colesterol de 400 miligrame pe decilitru de sange, dar nu sufera atacuri de inima. De ce? Potrivit dr. Rath, aceasta se datoreaza faptului ca ursii produc cantitati mari de vitamina C, care optimizeaza productia de colagen si asigura o stabilitate maxima a peretilor arteriali.
Dr. Rath identifica adevarata cauza a bolilor de inima ca o deficienta de vitamina C si alte substante nutritive esentiale in celulele care compun inima si arterele coronare, nu colesterol ridicat. Odata ce peretele arterei este slabit, organismul raspunde prin producerea de exces de colesterol in ficat si depunerea acestuia in artera ranita. Daca acest proces continua fara interventia nutritionala, acumularea de grasimi in artere va duce in cele din urma la ateroscleroza, adica infundarea vaselor de sange si blocarea functionarii norale a inimii.
Kiwi este un fruct ce contine mai multa vitamina C decat citricele.

Dr. Rath ofera chiar dovada clinica completa cu scanneri Ultrafast CT ale arterelor pacientului a inversarii naturale a depozitelor aterosclerotice, fara angioplastie sau chirurgie by-pass.

Daca vreti sa vindecati problema trebuie sa eliminati imflamatia: zahar, uleiuri vegetale (omega6 vs omega3), prajeli – procesati termic in apa sau la abur.

Carnea rosie de port si vita
Vasele lor de sange contin o molecula de zahar numita Neu5Gc – care nu este prezenta in oameni in urma unei mutatii aparute cu mult timp in urma, posibil ca si o protectie fata de virusuri – si care provoaca inflamatie.
De asemenea aceasta molecula este folosita de celule canceroase pentru a evita detectia lor de catre sistemul imunitar si de asemenea este folosita de virusuri ca si punct de legare si intrare in corp.
Carnea de pasari si peste nu contine aceasta molecula.


Dieta recomanda de Dr Esselstyn

Mentinearea nivelului de colesterol sub 150 mg/dl si sub 80 mg/dl a LDL – dar doar provenit dintr-o dieta bazata pe plante care poate furniza necesarul de vitamina C. Cei care obtin aceste niveluri cu statine nu benefiaza de aceleasi rezultate protectoare.

Populatiile care mentin un nivel al colesterolului sub 150 mg/dl – acestea consuma 10% din calorii din grasimi. In general acestea provin doar din plante. Este imposibil sa ai o dieta formata din carne, lactate, oua, peste etc produse de origine animale care sunt bogate in grasimi saturate si sa mentii un nivel de doar 10% din calorii din grasimi.

Ne place sa mancam alimente dulci sau grase. Creierul ne recompenseaza atunci cand consumam alimente dense caloric ce dau o sansa mai mare la supravietuire.
La fel ca si in cazul drogurilor daca vrem sa ne lasam de consumul unei anumite substante trebuie sa ne abtinem complet. Consumul moderat nu este o solutie.
Dureaza 3 luni din momentul in care incetam sa mai consumam grasimi sau zahar procesat pana cand dispare complet dorinta de a le consuma.

Puteti manca oricat de multi doriti. Din cauza ca mancam alimente integrale ce contin fibre, odata ce stomacul se umple apare senzatia de satietate, desi numarul de calorii consumate este relativ mic fata de vechea dieta.
Aproape toata lumea care incearca aceasta dieta pierde in greutate.  Daca consumati preponderent cereale si legume bogate in carbohidrati gen cartofi si mai putin legume exista riscul sa consumati prea multe calorii.

Miscare este benefica : mers, urcat scari in loc de lift, alergat usor, ridicat de greutati – toate au efecte benefice asupra sanatatii si imunitatii – previn bolile de inima, osteoporoza, Alzheimer, previn cancerul si ne mentin kilogramele sub control.

YOUTUBE: Making Heart Attacks History: Caldwell Esselstyn at TEDxCambridge 2011

Consumul de carbohidrati simplii este rezultatul unor zone de pe glob unde bolile moderne ca bolile de inima, diabetul erau inexistente. Zone rurale unde se consuma fie o varietate de cartofi in mexic sau orez alb in china si eventual ocazional mici cantatiti de produse animale.

YOUTUBE: If White Rice is Linked to Diabetes, What About China?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.