Vitamina C Liposomala

În timp ce vitamina C a fost bine cunoscuta de o lungă perioadă de timp, o parte din beneficiile sale impresionante pot fi găsite doar în doze foarte mari. În mod normal, aceste niveluri nu pot fi realizate pe cale orală, în mare parte datorită bio-disponibilitatii scazute și limitelor gastro-intestinale. Având în vedere doza zilnică recomandată (DZR), care în cele mai multe țări este ridicol de mica, cei mai mulți oameni cred că vitamina C  se ia doar atunci când apar primele semne ale unei raceli.
Vitamina C este vitală pentru atât de multe funcții în corpul nostru cat și în multe procese critice de vindecare – avand in vedere dieta medie consumata, cei mai multi dintre noi ne aflam un pic peste nivelurile care ar cauza scorbut – pentru a obține niveluri adecvate , este nevoie de o atenție specială ce trebuie acordată  dietei.

Pentru nivelele terapeutice necesare restabilirii sănătății, cantitatea luata doar prin dieta nu este suficienta. Până nu demult, singura modalitate de a administra cantitati  mari de vitamina C, era prin injecție intravenoasă (IV). Acesta modalitate nu numai ca nu este la indemana fiecaruia acasa dar nu este nici usor de gasit, deoarece majoritatea medicilor nu doresc sa devieze de la practica standard.Vitamina C Lipozomală evita neplacerile unei injectii si dificultatea obtinerii acesteia, și permite absorbția aproape completă într-o forma lichida usor de administrat , care are si un gust bun.

Bio-disponibilitatea vitaminei C in functie de felul administrarii

Linus Pauling, castigator al premiului Nobel in chimie, medic si cercetator a scris numeroase articole privind consumul de vitamina C, el insusi consumand-o zilnic pana la varsta de 93 de ani. Un alt medic Dr. Klenner, a folosit vitamina C intravenoasa in tratarea a peste 30 de condiții diferite inca din anii 1960. Maxina lui era „ia doze mari de vitamina C, în toate stările patologice în timp ce medicul cauta cauza bolii”. Cu alte cuvinte, pana se descopera cauza unei boli, ia vitamina C.

Care este limitarea consumului oral de vitamina C?

În mod normal, luam suplimentele nutriționale sub forma de pastile și capsule. În funcție de substanța în cauză, acest lucru nu este întotdeauna cel mai eficient mod de administrare al unui supliment, deși este cel mai convenabil și ieftin mod.

Nutrienți administrati oral trebuie să fie digerati in stomac și apoi sa fie filtrati de ficat inainte de a intra in fluxul sanguin. In cazul persoanelor cu o digestie proasta se intampla ca aceste pastile sa nu poata fi digerate si sa fie eliminate intregi. Chiar și in cazul persoanelor cu un sistem digestiv foarte sănătos nu va fi capabil să absoarbă complet multe tipuri de substanțe nutritive.

În cazul vitaminei C, cifra este în general considerată ca fiind în jur de 19%, cu o toleranță a intestinului undeva în regiunea de 5-8 grame – deși primul miligram va fi absorbit mult mai bine decât cel deal 1000-lea miligram, odata cu cantitati din ce in ce mai mari scazand eficienta absorbtiei.

În cazul în care considerați că doza recomanda zilnic în multe țări este la doar 65 de miligrame, ca sa poti lua o doza mai mare devine necesar sa consumam mai multe sticle de pastile mici, și ceea ce pare inițial ca un produs ieftin se dovedește a fi extrem de ineficient si complicat de luat. Linus Pauling, lua 18 grame pe zi, care trebuiau să fie eșalonate pe tot parcursul zilei, din cauza limitelor digestive. Este posibil să se cumpere pastile de 500 miligrame sau chiar 1 gram dimensiuni, dar acestea sunt realizate cu o mulțime de lianți pentru a le ține împreună, și au dimensiunea unor pastile pentru cai.

Deci, ce este un lipozom, și cum imbunatateste absorbtia?

Un lipozom este o sferă mica, de obicei, derivata din lecitină de soia, care sunt atât de mici, incat sunt măsurate în nanometri. Aceste dimeniuni mici fac ca acestea să poată trece direct prin peretele intestinal, si poata intra direct in fluxul sanguin. Acest lucru se traduce printr-o foarte mare bio-disponibilitate (în jur de 98%)

O formulă lipozomală de calitate va elimina aproape complet toate nivelurile de toleranță de absorbție și a intestinului. O doză zilnică unică (1000 mg), ar fi echivalentul a 12 de portocale * în cazul în care * vitamina c din portocale ar fi fost 100% biodisponibila, ceea ce nu este posibil.

O altă caracteristică a unui lipozom este că acesta ajuta ca conținutul său sa treaca in sânge, dar poate trece direct si în celule acolo unde este nevoie. Potrivit spuselor Doctorului Thomas Levy, la editia a 35-a a institutului de cancer, înseamnă că administrata in acest fel devine ca 8-10 ori mai eficienta. În cazul în care considerați toți acești factori împreună, cantitatea de vitamina c „activa”,  este, probabil, în regiunea …. de până la 50 de ori mai eficienta decât un produs de vitamina C obisnuita.

Dupa testarea personala a mai multor sortimente de vitamina c liposomala, in special in caz de raceala, am avut cele mai bune rezultate cu varianta la pliculete LypriCel. Este semi-lichida,  se poate bea usor cu putina apa si nu are nici un efect secundar in caz ca este luata o doza mai mare. Scapati si de senzatia pastila ramasa in gat de la capsulele gelatinoase mai mari, cum sunt cele de 1000mg. Se poate comanda de aici : lypricel.

Un pic mai ieftina si la fel de buna calitativ este si varianta produsa de DaVinci Laboratories of Vermont. O sticla are 300ml fata de aproximativ 150ml o cutie de LypriCel la un pret similar.
Se poate comanda de aici : DaVinci Liposomal C

Resurse :

  1. https://liposomalvitamin-c.com/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=12845247

4 comentarii la „Vitamina C Liposomala”

  1. Pingback: Carii dentare tratament naturist - vindecarea cariilor dentare in mod natural - Traieste natural

  2. Pingback: Remedii naturiste pentru raceala si gripa - Traieste natural

  3. Pingback: Vitamina C - Traieste natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.