Cosmetice naturale bio homemade

Majoritatea cosmeticelor pe care le gasiti in magazine sunt produse cu substante chimice si contin in mici proportii si mai mult pentru marketing cantitati mici de uleiuri si plante.
Daca cititi eticheta produselor cosmetice o sa vedeti in proportie de 99% (exceptiile le gasiti de obicei prin plafaruri) o multitudine de denumiri nenaturale gen : petrolium, paraffinum, benzoate si multe altele.
Multe din aceste substante au efecte cancerigene in cantitati mari, dar cum acestea sunt prezente in tot mai multe produse, folosirea acestora duce la cantitati din ce in ce mai mari pe care le introducem in corp prin piele. Altele pot produce alergii sau contribuie la cresterea toxicitatii corpului punand un mai mare stres pe acesta in eliminarea lor.

Va invit sa vizionati acest video educativ creat inca din 2010 :

Deodorant natural – piatra de alum

Puteti gasii sapunuri fara adaosi chimici in plafar. Tot ce trebuie sa faceti este cititi echitata cu ingrediente.
Sapunul se obtine din amestecul grasimilor cu sodiu sau potasiu. Cand sunt amestecate cu sodiu rezulta sapunul solid. Cand sunt amestecate cu patasiu avem sapunul lichid. Intr-un sapun natural ar trebui sa gasiti pe lista de ingrediente diverse uleiuri de obicei de natura vegetala gen ulei de masline, palmier, jojoba etc si o varianta de sodiu sau potasiu in fuctie de tipul de sapun. Mai pot contine si uleiuri esentiale sau alte metriale pe post de abraziv gen cafea, argila etc.
De evitat ar fi parfumurile, ingrediente pe baza de petrol si alte denumiri chimice.

DM brandul german de magazine
Aici puteti gasii multe produse naturale fara chimicale pe care nu le veti gasii in supermaketuri.

De pe iHerb puteti comanda multe cosmetice naturale.

Sapun ayurvedic natural cu neem

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.