Vitamina C

Vitamina C este unul dintre suplimentele „TOP 5” care ar trebui luate zilnic.
Vitamina C este o vitamina solubila in apa, sensibila la caldura si lumina, care joaca un rol important in metabolismul fiintelor umane. Din punct de vedere chimic, este acidul L-ascorbic.

Vitamina C este un cofactor enzimatic implicat într-un număr de răspunsuri fiziologice (hidroxilare). Este necesară în sinteza colagenului și a globulelor roșii și contribuie la sanatatea sistemului imunitar. De asemenea, joacă un rol în metabolismul fierului ca promotor al absorbției; Utilizarea sa nu este recomandată la pacienții cu supraîncărcare cu fier, în special hemocromatoză.

În timp ce majoritatea mamiferelor sunt capabile să-l sintetizeze în ficat, majoritatea primatelor (inclusiv oameni), cobai și unele păsări și pești nu pot. Acesta este rezultatul unei mutații genetice care a avut loc acum 40 de milioane de ani, blocând conversia glucozei în acid ascorbic. Animalele care nu au această capacitate de sinteză a vitaminei C trebuie, prin urmare, să o ia din dieta lor.

Normativele europene recomandă un mic aport zilnic de 75 mg pentru femei și 90 mg pentru bărbați pentru a preveni scorbut, dar mulți oameni expuși la efectele dăunătoare ale oxidanților, cum ar fi fumătorii, au o nevoie crescută de vitamina C.

Unii oameni de știință, cum ar fi Linus Pauling (dublu câștigător al Premiului Nobel), consideră că dozele recomandate de vitamina C ar trebui să fie de cel puțin 6000 mg sau 18.000 mg, aproximativ 1000 mg pe 12 kg greutate corporală.

Fără vitamina C nu există viață, iar cu o deficiență a vitaminei C, viața este mult mai scurtă, iar bolile cronice se stabilesc foarte devreme în viața oamenilor.
Un studiu științific arată că vitamina C prezentă în celule încetinește îmbătrânirea.
Traducerea rezumatului studiului: Scăderea telomerilor datorată îmbătrânirii este încetinită prin îmbogățirea vitaminei C intracelulare prin stresul oxidativ. [1]

În acest studiu privind celulele vasculare umane, celulele care formeaza pereții venelor și arterelor noastre, au reușit să încetinească scurtarea telomerilor cu 52-62%! Imbatranirea de 2 ori mai lenta. Ei au obținut aceste rezultate furnizând acid ascorbic la aceste celule, completând astfel o extensie semnificativă a duratei lor de viață utilă și întârziind umflarea celulelor, ceea ce reprezintă un semn al îmbătrânirii.

Tehnologia liposomală

Tehnologia de încapsulare numită „Liposomal” sau „Liposferic” protejează produsul încapsulat împotriva atacurilor în stomac și în sânge și, prin urmare, poate livra produsul direct în sânge, unde poate fi apoi transportat intact la celule.
Profesionistii din domeniul medical au folosit tehnologia de incapsulare liposomica timp de mai multi ani pentru a livra volume mici de substante terapeutice unor organe sau tesuturi specifice fara alterarea si fara a afecta alte parti ale corpului.

Multe substanțe care favorizează sănătatea pot fi încapsulate în liposomi submicroscopici. Lipozomii nu numai că protejează suplimentul împotriva condițiilor agresive de mediu, ci și că eliberează suplimentele în mod corespunzător organelor și structurilor corpului.

Tehnologia de încapsulare lipozomală profită de un fenomen natural puțin cunoscut care face viața așa cum o știm, este posibilă. Aceasta este tendința naturală a fosfolipidului de a forma vacuole mici sau „bule” – numite lipozomi – atunci când este în soluție apoasă și în anumite condiții. Lipozomii sunt umpluți automat cu soluția în care au fost înainte de antrenament. Acest tip de bule, numit membrană, formează o barieră protectoare în jurul aproape a fiecărei celule din corpul vostru.

Vitamin C Liposomala

Vitamina C liposomala este de 10 ori mai puternică decât acidul ascorbic simplu.

Această descoperire revoluționează utilizarea vitaminei C pentru a vindeca și a preveni multe boli comune.

Punerea vitaminei C în adăpostul din interiorul bulelor microscopice de lipozomi (acizi grași esențiali) îi protejează împotriva sucurilor gastrice și oferă astfel o absorbție de 98% în sânge, dar permite, în principal, penetrarea directă în membranele celulare prin intermediul acestor lipozomi!

Prin urmare, vorbim de o biodisponibilitate de 98%, ceea ce înseamnă că cel puțin 98% din produsul livrat este utilizat de către organism.

Liposomal de vitamina C fiind livrate direct la celule, eficacitatea sa este mult mai puternică decât injecțiile intravenoase de vitamina C utilizate anterior în medicina orthomoleculară.

Ceea ce a fost de neimaginat acum 10 ani, este disponibil astăzi tuturor pentru un preț accesibil. Vitamina C Lipozomul este chiar mai ieftin decât o vitamină C tradițională, deoarece un plic de 1000 mg (1 gram) produce efectele mai multor tablete de 1 gram.
Studiile clinice efectuate de Dr. Steve Hickey, un specialist în vitamina C, au demonstrat că lipozomul cu vitamina C produce niveluri de vitamina C în sânge aproape echivalente cu dublul maximului care a fost teoretic posibil cu alte forme de vitamina C!
Prin urmare, această formă de supliment vă permite să luați numai o singură doză de 1000 mg, în timp ce nivelurile sanguine echivalează cu mai mult de 3000 mg de vitamina C clasică.

Efectul asupra sănătății este chiar mai mare, deoarece vitamina C este transmisă direct în membranele celulare prin acțiunea lipozomilor, ceea ce face ca o doză de 1 gram de vitamina C lipozomală să fie mai eficientă.
O doză unică pe zi, în băutură, în loc de 2 sau 3 comprimate mari de înghițit și fără tulburări intestinale, nu sunt avantaje inconsecvente în plus față de beneficiile vitaminei C în sine.
Microsferele liposomale „inteligente” furnizează vitamina C nedegradată de care aveți nevoie, într-o formă distribuită rapid și ușor de asimilat de celulele care au nevoie cel mai mult în corpul dumneavoastră.
Vitamina C arată că lipozomul este de multe ori mai puternic decât toate celelalte forme de vitamina C pe cale orală.
Acest lucru se datorează faptului că utilizează cea mai bună tehnologie de încapsulare lipozomală.
Acest lucru permite nanosferelor de vitamina C lipozomale:

  • Trece rapid prin sistemul digestiv
  • Care nu necesită activitate digestivă înainte de a lua
  • Este absorbită rapid în intestinul subțire și transportată intactă în sânge către celulele care au nevoie de ea
  • Asigură absorbția maximă și biodisponibilitatea

Tratarea bolilor cardiovasculare cu vitamina C

Dr. Linus Pauling și colegul său, Dr. Matthias Rath, au primit un brevet în 1994 pentru o metodă de îndepărtare a plăcilor lipoproteinelor care înfundă sistemul cardiovascular, fără intervenție chirurgicală.

Este la îndemâna tuturor și oprește imediat procesul de înfundare a venelor și a arterelor.

Profesorul Pauling a explicat că această slăbire a pereților arteriali este forma cronică (de lungă durată) a scorbutului.

Doza recomandată de OMS 60 mg de vitamina C zilnic poate preveni formarea acută (Urgentă) scorbut, dar nu și forma cronică, care cauzează decăderea treptată a corpului, venele fiind slăbite și înfundate de-a lungul anilor …

Luarea de megadoze de vitamina C oprește imediat acest proces de înfundare a arterei și o inversează și, treptat, venele și arterele vor dezlipi lipoproteinele care le-au înfundat.
Adăugarea de lizină la megadoza regimului de vitamina C accelerează foarte mult procesul de deblocare, lizina atașând lipoproteinele pentru a le evacua în scaun.
Veți vedea diferența în primele săptămâni ale acestei diete!

Vitamina C și cancer

Ca parte a tratamentului împotriva cancerului, Linus Pauling, inspirat de munca lui Irwin Stone, dă ideea unui aport de acid ascorbic mult mai mare decât cel sugerat de ADR (aproximativ 10 până la 20 g pe zi).

Această teorie este reluată de alți oameni de știință, inclusiv de Matthias Rath.

Conform unui studiu publicat în 2008 de către Institutul American de Sănătate, acidul ascorbic (vitamina C) injectat intravenos în doze mari a redus la jumătate creșterea tumorilor șoarecilor de laborator.
Medicamentul orthomolecular recomandat în special de Linus Pauling, câștigătorul Premiului Nobel pentru Chimie și Matthias Rath, recomandă un aport de vitamina C de 2 până la 20 de grame pe zi, care poate fi crescut în caz de boală, pe baza lucrării timpurii a lui Irwin Stone.

Linus Pauling a studiat rolul vitaminei C în prevenirea răcelilor și tratamentul cancerului.
Această vitamină administrată într-o formă adecvată, folosind tehnici adecvate, în doze destul de frecvente și în doze suficient de mari, împreună cu anumiți agenți și pentru o perioadă suficientă „ar putea preveni sau chiar vindeca multe boli, inclusiv gripă, cancer sau inimă boală.

O femeie care a fost diagnosticată cu cancer de stomac în stadiul final 4 metastazată la mai multe organe a fost vindecată de vitamina C Intravenoasă.
Pe imaginea din stânga la vârsta de 55 de ani, în stadiile finale de cancer, cântărind doar 24 de kilograme, iar în dreapta, trei ani mai târziu, la vârsta de 58 de ani, cântărind 40 kg.

Vitamina C este un element vital al producției de colagen

Vitamina C este necesară pentru fabricarea colagenului, ceea ce îi conferă o mare importanță în menținerea și repararea corpului nostru.
Am gasit motive pentru care trebuie sa luam cantitati mai mari de vitamina C pentru a ramane sanatosi, mai multa vitamina C decat este prezenta in plantele pe care le folosim pentru alimente … a fost recent demonstrat de Myllyla si colegii sai ca molecula de vitamina C este distrusa Pentru fiecare OH (hidrogen) OH substituit (în timpul formării colagenului).

Vitamina C în această reacție critică, asamblarea colagenului în țesuturi, nu servește pur și simplu ca un catalizator, dar este, de asemenea, distrusă. Linus Pauling, Premiul Nobel.
Faptul că vitamina C este implicată în aproape toate etapele producerii colagenului demonstrează importanța vitaminei C adecvate în dieta noastră.

Atunci când aportul alimentar de vitamina C este scăzut, producția de colagen este limitată și arterele devin mai subțiri și mai slabe.
Un aport scăzut de vitamina C duce la creșterea nivelului de Lp (a) și formarea de plăci pentru a întări vascularele de sânge cracate.
Terapia Pauling pentru această condiție este aceea de a ingera doze mari de 3 substanțe: vitamina C, lizina și prolină.

Vitamina C împotriva radiațiilor nucleare

O altă performanță extraordinară a vitaminei C este lupta împotriva radiațiilor nucleare prin protejarea ADN-ului nostru!
Catastrofa din Fukushima a confirmat acest efect protector al ADN-ului prin vitamina C împotriva radiațiilor ucigașe.

Potrivit raportului științific al profesorului Atsuo Yanagisawa și al medicului (MD, PhD), există numeroase studii științifice care demonstrează efectele pozitive ale vitaminei C asupra deteriorării celulelor corpului prin radiații.
După 2 luni de intervenție cu suplimente orale și injecții cu vitamina C și antioxidanți, nivelurile ADN libere au fost normale, iar riscurile de cancer au scăzut mult.

Riscul crescut de cancer prin expunerea la radiații poate fi eliminat prin administrarea orală a antioxidanților. Examinările radiologice aplică doze foarte mari de radiații.

Dar acum că dovezile științifice există pentru a arăta că dozele de vitamina C protejează împotriva acestor radiații nucleare, putem speranța că la fiecare prescriere a unui examen radiologic medicul prescriptor ne va spune să luăm doze de vitamina C înainte și după examinare, in funcție de dozajul descoperit științific a fi eficient.

Profesorul Linus Pauling

Profesorul Pauling a recomandat doze mari de vitamina C pentru întreținerea organismului.
Câștigătorul a două premii Nobel Linus Pauling a recomandat doze de până la 15.000 mg pe zi pentru un nivel optim de vitamină C în organism.

Acum, cu vitamina C lipozomale, aceste niveluri de sânge pot fi atinse cu doze mult mai mici și fără stomac deranjat și diaree asociată cu produsele tradiționale pe bază de vitamina C.
El este fondatorul medicinii ortomoleculare și a popularizat utilizarea vitaminei C.
El a realizat că vitaminele pot avea efecte biochimice importante în plus față de cele legate de prevenirea bolilor legate de deficiențele lor.

În 1968, a publicat în știință lucrarea cea mai importantă din acest domeniu: „Psihiatrie Orthomolecular […]” (PMID 5641253), în care a inventat cuvântul ortomolecular pentru a descrie conceptul de control al concentrației compușilor prezenți în Organism uman pentru prevenirea și vindecarea bolilor.

Dr. Thomas Levy

Vitamina C neutralizează mușcăturile de șarpe, neutralizează insecticidele organofosfatice și toate metalele grele diferite.
Din câte știu, nu este nevoie de ceea ce se numește un antidot, altul decât vitamina C.
Am constatat în mod constant că 5 sau 6 grame de vitamina C lipozomală este mai eficientă din punct de vedere clinic, de fapt mult mai eficientă decât 50 de grame de vitamină C intravenos.
Lipozomii care circulă în sânge eliberează vitamina C intracelular!
Dr. Levy, un cardiolog specializat în tratamente cu antioxidanți, vitamina C și glutation, vorbește despre aceasta ca fiind echivalentă cu cel puțin 10 ori mai mare decât cantitatea de vitamina C intravenoasă!
Astfel, 1 gram de vitamina C lipozomală are mai multe efecte asupra sănătății decât o injecție directă în sânge a 10 grame de acid ascorbic care nu este încapsulat de lipozomi. [2] [3].

Studii medicale privind vitamina C

Nivelurile ridicate de vitamina C din sânge pot reduce riscul de mortalitate, până la 50%. Aceasta este concluzia unui studiu publicat, realizat de Universitatea Key-Tee Khaw din Cambridge, Scoala de Medicina Clinica (Universitatea de Medicina Clinica din Cambridge)
– Consumul de vitamina C nu creste si chiar reduce incidenta pietrelor la rinichi.
– Vitamina C nu este mutagenică (în acest studiu au fost utilizate doze de până la 5000 mg pe zi).
– Studiile in vivo arată că vitamina C, chiar și în prezența metalului de tranziție, nu este mutagena și în schimb protejează celulele de acțiunea mutagene a peroxidului de hidrogen.
– Un studiu din 1986 indică faptul că vitamina C poate avea un rol important în reglarea sintezei colesterolului.
– În 1939, sa raportat că 34 de lucrători care au absorbit plumb au fost tratați cu vitamina C. Un studiu recent efectuat pe animale a arătat că vitamina C a fost calități de protecție împotriva otrăvirii cu plumb asupra funcției nervoase și a mușchilor. În rândul fumători, administrarea a 1000 mg de vitamină C are o reducere medie de 81% a nivelului sanguin de plumb, în ​​timp ce 200 mg nu au avut efect. Autorii au ajuns la concluzia că suplimentarea cu vitamina C poate reprezenta un mod economic și practic de scădere a concentrațiilor de plumb din sânge.
– Conform studiilor realizate în 1967 și 1993, vitamina C suplimentară reduce severitatea simptomelor la copiii cu autism, dar doza optimă rămâne de determinat.
– În rândul bărbaților infertili, sa arătat că un supliment de vitamina C îmbunătățește calitatea spermei (morfologie și motilitatea spermei) și creșterea numărului de spermatozoizi.

Întrebări frecvente despre vitamina C

Întrebare: Pot suplimente de vitamina C provoca dezvoltarea de pietre la rinichi?
Răspuns: Deși unii au asociat teoretic dezvoltarea de calculi renali cu aportul de vitamina C, cercetarea contrazice această ipoteză. Teoria se bazează pe două observații independente:

Cercetările extensive au arătat totuși că o persoană sănătoasă care evită deshidratarea și înghite cantități mari de vitamina C nu trebuie să aibă preocupări în ceea ce privește calculele renale. (Levy MD, Thomas, (2002) Tratarea Incurabilului 375-376)

În 1999, două studii realizate de Harvard au arătat că vitamina C nu este un factor în dezvoltarea calculelor renale la adulții sănătoși. Curhan în 1999 a studiat 85.557 de femei timp de 14 ani și nu a găsit nici o asociere statistică între vitamina C și riscul de a dezvolta calcule renale. (Curhan, G. W. Willett, F. Speizer și M. Stampfer (1999) Consumul de vitamine B6 și C și riscul de pietre la rinichi la femei. (Journal of the American Society of Nephrology 10 (4): 840-845).

Un studiu anterior efectuat la 45.251 de bărbați sănătoși, fără antecedente de calcule pentru rinichi, a ajuns la aceeași concluzie, cu doze mai mici de 250 mg până la 1500 mg de vitamina C zilnic. (Curhan, G., W. Willett, E. Rimm și M. Stampfer, 1996) Un studiu prospectiv al aportului de vitamine C și B6 și riscul de pietre la rinichi la bărbați, Journal of Urology 155 (6) : 1847-1851)

Resurse :

  1. Age-dependent telomere shortening is slowed down by enrichment of intracellular vitamin C via suppression of oxidative stress. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8618271
  2. Intake of vitamins B6 and C and the risk of kidney stones in women. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10203369
  3. A prospective study of the intake of vitamins C and B6, and the risk of kidney stones in men. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8618271

Un comentariu la „Vitamina C”

  1. Pingback: De ce avem nevoie de atatea suplimente ? Nu suna natural ! Atatea pastile si uleiuri! - Traieste natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.