Colesterolul si bolile de inima

Colesterolul reprezinta proteine care transporta grasime prin corp. HDL (high density lipo-protein).Cauza de baza a bolilor de inima este inflamatia si aceasta poate fi produsa de o infectie sau alte substante inflamatoare: oxidarea interiorului vaselor de sange din cauza unui nivel prea ridicat de zahar in sange, o cantitate mare de trigliceride – cauzate de consum …

Citeste mai mult

Glicemia – diabetul – zaharul din sange

Cuvantul diabet vine din latina si inseamna – a trece prin – si se refera la apa. Bolnavii beau apa si apoi o elimina repede fara sa fie absorbita in corp, si desi beau apa tot le este sete.Al doilea termen mellitus inseamna – dulce ca mierea – si se refera la gustul dulce al …

Citeste mai mult

Painea dospita cu maia

Putina istorie despre paine si ce nutrienti contine Multa lume se lupta cu glutenul. Unii au boala celiaca 1-2% din populatie care au intradevar alergie la gluten, iar restu au o intoleranta la gluten. Avand in vedere ca painea a fost mancarea de baza a omenirii pentru o lunga perioada de timp, acesta pare a …

Citeste mai mult

La ce ora sa mananci

Mesele pe zi Focul digestiv, ca si soarele, se afla in punctul cel mai puternic in acest moment al zilei si va fi mai potrivit pentru a digera o masa copioasa. Alimente bogate in proteine si grasimi mai greu de digeret ar trebui consumate numai in acest moment, deoarece cina ar trebui sa contina alimente …

Citeste mai mult

Mancarea si capcana placerii – zahar, sare si ulei

Bolile cauzate de excese alimentare : diabet, hipertensiune, boli  autoimune – erau boli rare, doar regii si reginele le aveau pentru ca erau singurii care isi permiteau excesul alimentar, care duce la aceste probleme. Majoritatea produselor alimentare procesate contim substante ce stimuleaza secretia de domanina, care este mecanismul generator de placere in creier. Aceste substante …

Citeste mai mult

Pericolele produselor lactate

Mit: Laptele creeaza oase puternice. Legatura dintre consumul de lapte si sanatatea oaselor este unul dintre cele mai raspandite mituri despre lapte.Un studiu pe scara larga efectuat de Harvard a urmat 72.000 de femei timp de doua decenii nu a gasit nici o dovada ca consumul de lapte poate preveni fracturile osoase sau osteoporoza.http://www.pcrm.org/health/diets/vegdiets/health-concerns-about-dairy-products In …

Citeste mai mult

Care este diferenta intre zahar si alcool ?

Oricine a consumat alcool, nu se va indoi ca acesta este o toxina, chiar daca nu ii este cunoscut ce face acesta mai exact in corpul sau. Asta pentru ca poti simti efectele imediate sau „acute” ale expunerii la alcool intr-o singura noapte dupa numai cateva pahare. Efecte negative ale consumului de alcool: – pulsul …

Citeste mai mult

Efectele consumul de glucoza(zaharuri) procesate fara fibre asupra sanatatii

Consumand carbohidrati procesati fara fibre : paine alba, paste din faina alba, cereale decorticate, zahar si prajituri, inghetata etc. acestia trec prin stomac si ajung in intestinul subtire unde in lipsa fibrelor sunt absorbite in sange in cantitati mari. Prezenta fibrelor impiedica trecerea glucozei in sange imediat, pentru ca necesita timp sa fie descompusa, si …

Citeste mai mult

Beneficiile sucurilor de legume

Sucurile stoarse de legume aduc un aport de vitamine si minerale. Daca le-am consuma cu tot cu fibre nu am putea sa mancam o cantitate asa mare.In cazul fructelor aceste pot fi in cel mai bun caz date in blender unde le raman si fibrele. Acestea sunt necesare pentru a incetini absorbtia zaharului in sange, …

Citeste mai mult